Activitati CRS
Exista un numar mare de intiative pentru a pune bazele unei companii, dar sunt prea putine menite sa ajute companiile sa ramana pe linia de plutire. Întreprinderile, în special cele care au depasit primul an de functionare, se confrunta cu gestionarea zilnica a fluxului de numerar, costuri de operare semnificative si trebuie sa concureze pentru aceiasi clienti.
Solutia la aceasta problema ar fi educarea antreprenorilor în vederea dobândirii abilitatilor si cunostintelor necesare managementului financiar pentru a-i ajuta sa îsi desfasoare eficient afacerile. Gestiunea financiara trebuie completata de utilizarea inteligenta a TIC prin adoptarea de instrumente si procese TIC aditionale (de exemplu, instrumente de flux de numerar, achizitii online, facturare electronica, piete virtuale). Conform statisticilor, IMM-urile cu gestiune finanaciara digitalizata înregistreaza o crestere constanta a cifrei de afaceri, sunt mai adaptabile si mai putin expuse riscurilor datorate fluctuatiilor pietei.
Proiectul B-CAPP (Qualified Business Check Up Application) îsi propune sa ajute antreprenorii sa-si îmbunatateasca abilitatile si cunostintele de management financiar (finante antreprenoriale, managementul fluxului de numerar si concepte contabile de baza etc.). B-CAPP doreste sa stimuleze utilizarea inteligenta a TIC/eBusiness pentru reducerea costurilor de operare si generarea de venituri.
Potentialii beneficiari B-CAPP sunt antreprenorii de IMM-uri, care nu dispun de cunostinte de management financiar prin instrumente TIC si au vârste cuprinse între 19 si 35 de ani.
În urma implementarii acestui proiect în rândul grupului tinta, antreprenorii vizati vor fi în masura sa puna în aplicare strategii de gestiune financiara în cadrul afacerii lor, ceea ce va asigura reducerea costurilor de operare, cresterea veniturilor prin intermediul eBusiness si diminuarea ratei de esec al companiilor respective.
B-CAP este un proiect finantat prin programul Erasmus Plus, KA2, Cooperare pentru inovare si schimb de bune practici, Parteneriate Strategice pentru educatie vocationala si instruire. Consortiul de parteneri implicati în acest proiect este format din opt organizatii provenind din sapte state europene: Crystal Clear Soft (Grecia); Civic Computing Limited (Marea Britanie); ECAM-EPMI (Franta); Eurocrea Merchant (Italia); Fundacion General Universidad de Granada-Empresa (Spania); FYG Consultores (Spania); Visoka Poslovna Skola PAR (Croatia) si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, prin Centrul Regional de Studii Nord-Est.
Pentru mai multe informatii, vizitati website-ul proiectului, la adresa bcapp.eu sau pagina de Facebook.
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.