Activitati CRS
Prezentarea proiectului No One Behind in cadrul Conferintei Europene Educatia Viitorului – Teach For Future
- 18/12/2020
- Posted by: Paul
- Categorie: Articole
Proiectul „No One Behind”, finantat prin programul Erasmus+, a fost prezentat in cadrul Conferinței Europene Educația Viitorului – Teach for Future, eveniment online, organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est prin Centrul Europe Direct Nord-Est și Centrul Regional de Studii Nord-Est, în parteneriat cu Asociația Europeană de Educație Digitală DLEARN din Bruxelles, in data de 17 decembrie 2020.
Evenimentul a reunit peste 130 de participanți, cadre didactice, formatori, reprezentanți ai unor centre de formare profesională, organizații și reprezentanți ai autorităților publice din sectorul educației. Au participat reprezentanți din mai multe state membre UE – Italia, Spania, Bulgaria, Suedia, Grecia, Olanda, Ungaria, Belgia, dar și state din afara spațiului comunitar, precum Serbia, Turcia și Pakistan. Din România, au participat Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Casa Corpului Didactic Neamț, precum și reprezentanți din județele Botoșani, Suceava, Vaslui și Iași – Regiunea Nord-Est România, dar și din județul Argeș.
Conferința Europeană Educația Viitorului – Teach for Future a constituit un exemplu de colaborare pe paliere multiple ale aceluiași domeniu, o reuniune a părților interesate dincolo de granițe de orice fel, în virtutea unui interes comun, și anume acela de a crea un cadru strategic de urmat, într-un spațiu european dedicat educației, pentru ieșirea din criză a acestui domeniu prioritar pentru o societate stabilă și prosperă.
In partea a doua a Conferintei, doamna Ana Paraschiv, reprezentanta Centrului Regional de Studii Nord-Est din cadrul ADRNE, in calitate de Manager de proiect, a prezentat auditoriului obiectivele si rezultatele proiectului No One Behind, care isi propune promovarea alfabetizării digitale a adultilor din mediul rural prin crearea unor rețele de comunicare între persoane fizice, grupuri, organizații și alte părți interesate.
Rezultatele specifice ale proiectului constau în dezvoltarea unui kit de instruire interactiv și a unui joc de tip board game, pentru aprofundarea și testarea cunoștințelor dobândite. De asemenea, proiectul va oferi o nouă metodologie de lucru, care va fi elaborată pe baza cercetărilor referitoare la nivelul actual de digitalizare din țările partenere și prin aplicarea unor chestionare cantitative si calitative grupului-țintă.
Această metodologie, împreună cu kit-ul inovativ de instruire vor fi utile atât adulților care doresc să își îmbunătățească abilitățile digitale, cât și formatorilor și mentorilor care activează în domeniul educației digitale.
Parteneriatul de proiect este format din 7 organizații din 6 țări europene:
– Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (România) – lider de parteneriat
– Eurocrea Merchant – Italia
– Inova+ Innovation Services – Portugalia
– Asociația de Dezvoltare Locală ECO LAND – România
– IDEC – Grecia
– European E-learning Institute – Danemarca
– Atermon B.V. – Olanda.
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.