Activitati CRS
INSTRUIRE IN CADRUL PROIECTULUI WOMEN POWER CODE
- 05/02/2020
- Posted by: Paul
- Categorie: Articole
In perioada 21-23 ianuarie 2020, in Leeuwarden, Olanda, s-a desfasurat sesiunea de instruire in domeniul imprimarii 3D si Internetul obiectelor (IoT) din cadrul proiectului Erasmus+, Women Power Code, gazduita de partenerul Business Development Friesland.
Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a fost reprezentată la această activitate de Lăcrămioara Popovici, Sef Birou AT și Relația cu AM POR, Adrian Bortun, Expert Birou I.T./SMIS, Olivian Petru Secară, Expert Birou AT și Relația cu AM POR, Lucian Alexa, Expert Birou I.T./SMIS, Vlad Petru Marian, Expert Birou I.T./SMIS si Ana Paraschiv, Sef Birou CRS, manager proiect Women Power Code.
Sesiunea de instruire s-a concentrat pe formarea de formatori in domeniul imprimarii 3D și Internetul obiectelor (IoT). Pe parcursul celor 3 zile a programului de formare s-au parcurs toate modulele de curs elaborate de consortiul de proiect punandu-se accent pe aplicatii practice in ceea ce priveste utilizarea Platformei Raspberry Pi.
Organizatia gazda, Business Development Friesland, a organizat o vizita de studiu la compania 8D Games, cu scopul de a oferi participantilor o ampla perspectiva asupra dezvoltarii de jocuri pe calculator cu scop educational. Cu aceasta ocazie a fost adusa in prim plan Ada Lovelace, prima femeie programator, al carei nume a devenit sinonim cu puterea de acționa, fiind astfel o dovadă că femeile pot face lucruri extraordinare în domeniul tehnologiei, informaticii și programării.
Participantii au vizitat si D’Lab, FabLab Friesland College, un atelier care permite fabricarea digitala, la scara mica, unde atât companii, cât și persoane fizice, precum și studenți au posibilitatea sa dezvolte prototipuri utilizand imprimante 3D, freze cu laser, mașini de reciclare din plastic, mașini de brodat și multe altele.
Necesitatea dezvoltării proiectului Women Power Code a apărut datorită numărului redus de absolvenți de sex feminin în domeniul TIC / STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) în întreaga Europă, precum și din cauza numărului redus de femei care activează în domeniul TIC / STEM.
Consortiul de proiect este compus din 7 parteneri din 7 state membre diferite ale Uniunii Europene: Civic Computing (Marea Britanie), Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (Romania), Digital Leadership Institute (Belgia), Eurocrea Merchant (Italia), Stichting Business Development (Olanda), Daniel SG LTD (Bulgaria), BIOANIM (Slovenia).
Site dedicat: womenpowercode.eu
Pagina Facebook: Facebook.com/WOMEN-POWER-CODE
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.