Activitati CRS
Eveniment de multiplicare a rezultatelor proiectului „IDEAL – Includerea educației digitale în formarea profesională a adulților” la Piatra-Neamț
- 26/09/2019
- Posted by:
- Categorie: Articole
Marți, 24 septembrie 2019, începând cu ora 14.00, la sediul Casei Corpului Didactic (corp B) din Piatra-Neamț, a avut loc evenimentul de multiplicare a rezultatelor pentru proiectul „IDEAL – Includerea educației digitale în formarea profesională a adulților”. Proiectul este implementat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin intermediul Centrului Regional de Studii Nord-Est, împreună cu parteneri externi din cinci țări: Eolas și Ensena – Spania, Stichting Incubator – Olanda, Exponential Training & Assessment Limited – Marea Britanie, Crystal Clear Soft – Grecia și Eurocrea Merchant – Italia. La evenimentul organizat de Centrul Regional de Studii Nord-Est au participat 60 de formatori și profesori implicați în educația adulților, interesați de utilizarea instrumentelor digitale în activitatea de formare.
În cadrul evenimentului au fost prezentate proiectele implementate de Centrul Regional de Studii Nord-Est, s-au detaliat aspectele specifice și rezultatele proiectului IDEAL, iar pe finalul întâlnirii au fost ilustrate aspecte practice privind legătura dintre învățare și folosirea instrumentelor digitale în acest proces.
Totodată, a fost prezentat Toolkit-ul IDEAL, un set de instrumente bazate pe tehnologia digitală, pe care profesorii și formatorii le pot utiliza în activitatea lor curentă. Kitul include o trecere în revistă a peste 100 de astfel de instrumente profesionale și educaționale digitale, oferind o prezentare detaliată a peste 20 dintre cele mai eficiente instrumente digitale din patru categorii principale: Pregătire, Prezentare, Interactivitate și Evaluare. De asemenea, a existat și o demonstrație practică prin accesarea platformei IDEAL.
Proiectul își propune să sprijine profesorii și formatorii care se ocupă cu educația formală și informală a adulților, să înțeleagă și să includă în activitatea lor instrumentele digitale. Atenția este îndreptată în direcția dezvoltării și îmbunătățirii practicilor didactice inovatoare, inclusiv a modalităților de utilizare a instrumentelor digitale în sala de clasă. Ca rezultat, proiectul promovează alfabetizarea digitală și dezvoltarea acestor abilități, atât pentru profesori, cât și pentru studenți.
Proiectul „IDEAL – Includerea educației digitale în formarea profesională a adulților” se derulează între lunile noiembrie 2017 și octombrie 2019, prin intermediul programului ERASMUS Plus.
Mai multe detalii puteți obține accesând site-ul proiectului – http://projectideal.eu/, platforma IDEAL – https://ideal.erasmusplus.website/ și de pe pagina de Facebook a proiectului – https://www.facebook.com/projectideal.eu/.
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.