Activitati CRS
Activitate de instruire online „Restart+ Comunități în Acțiune”
- 29/03/2021
- Posted by: Adrian
- Categorie: Articole
În perioada 24-26 martie, Centrul Regional de Studii Nord-Est a participat la activitatea de instruire online, organizată în cadrul proiectului Restart+ Comunități în Acțiune. Activitatea a avut ca scop instruirea viitorilor formatori în domeniul regenerării comunităților, cât și un schimb de bune practici privind dezvoltarea comunităților la nivel european.
Evenimentul a reunit liderii mai multor instituții și asociații implicate în dezvoltarea comunităților locale din Irlanda, România și Portugalia, facilitând astfel un schimb de experiență între părțile interesate.
Am fost onorați să avem alături de noi, la această activitate, reprezentanții asociațiilor locale Ecoland și Ținutul Zimbrului, care se implică activ în dezvoltarea regiunii și în valorificarea resurselor naturale și patrimoniale, printr-un set bogat de acțiuni inovative.
Dl Ciprian Bârsan, liderul Asociației Ecoland, a prezentat activitățile ADL Eco Land, politica de dezvoltare antreprenorială din domeniul turismului a comunităților din frumoasa destinație Ţinutul Zimbrului – ecoturism în Neamţ, digitalizarea serviciilor prin aplicația digitală Bison Land 360 și festivalurile gastronomice desfășurate anual în Târgu-Neamț.
De asemenea, dna Viorela Chiper, reprezentanta Asociației Ținutul Zimbrului, a inspirat participanții prezentând activitățile desfășurate în domeniul eco-turismului.
„A fost o ocazie de a prezenta destinația, dar și de a vorbi despre experiența noastră din ultimii ani în procesul de dezvoltare și promovare al microregiunii. Impresiile participanților ne-au confirmat încă o dată frumusețea zonei și importanța a ceea ce facem.” Viorela Chiper, Asociația Ținutul Zimbrului
În cele trei zile de activități intense, participanții au avut ocazia de a participa la dezbateri referitoare la nevoile comunităților mici și identificarea soluțiilor pentru a răspunde acestor nevoi.
Mai mult decât atât, evenimentul a prilejuit aprofundarea instrumentelor educaționale elaborate în cei 2 ani de implementare a proiectului Restart+, printre care amintim:
- Ghidul de formare a unor alianțe strategice între liderii comunităților
- Instrumentele de auto-evaluare a comunităților
- Cursul de formare a liderilor comunitari, care conține 6 module de curs și zeci de studii de caz care facilitează procesul de învățare continuă
Toate aceste resurse sunt disponibile gratuit și le puteți parcurge accesând platforma: www.restartcommunities.eu
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.