Activitati CRS
Cea de-a doua întâlnire a consorțiului de proiect Craft 4.0 a avut loc în Piatra-Neamț
- 06/11/2019
- Posted by:
- Categorie: Articole
Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a găzduit marți, 4 noiembrie 2019, cea de-a doua întâlnire a partenerilor proiectului european Craft 4.0, în Piatra Neamț. În cadrul acestei întâlniri, s-a analizat stadiul actual de implementare a proiectului și s-au planificat următoarele etape de parcurs în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse.
Până în acest moment, în cadrul proiectului au fost finalizate mai multe activități ce au dus la realizarea primului rezultat intelectual, printre care amintim: cercetarea inițială pentru a identifica nevoile educaționale din industriile creative, colectarea unor modele de bune practici în domeniul modelării digitale și a imprimării 3D, realizarea unor întâlniri tip „focus grup” pentru identificarea celor mai bune modalități de livrare a cursurilor și aplicarea de chestionare pentru a determina stadiului de implementare a tehnologiilor digitale în rândul meșteșugarilor. Toate aceste activități vor sta la baza elaborării curriculumului și a suportului de curs dedicat antreprenorilor meșteșugari care doresc să își dezvoltate abilitățile și cunoștințele de utilizare a tehnologiile digitale moderne.
La această întâlnire s-au alăturat și reprezentanții echipei de robotică a Colegiului Național „Petru Rareș”, voluntari în cadrul proiectului Craft 4.0. Aceștia au prezentat proiectele pe care le implementează în atelierul școlii, competițiile abordate până în prezent, rezultatele obținute, cât și modalitățile în care cunoștințele și experiența lor poate veni în sprijinul realizării obiectivelor proiectului. Partenerii proiectului au considerat implicarea elevilor în proiect foarte oportună, felicitându-i pentru munca depusă și pentru interesul manifestat față de astfel de inițiative.
Proiectul Craft 4.0, finanțat prin programul Erasmus+, își propune să promoveze dezvoltarea profesiilor meșteșugărești prin exploatarea oportunităților oferite de tehnologiile moderne, pentru a crea o nouă revoluție în domeniul artizanal, atât din perspectivă economică, cât și culturală.
Consorțiul de proiect este compus din parteneri din 7 state membre ale Uniunii Europene: Dublin Institute of Technology (Irlanda), CENFIM (Spania), European Digital Learning Network Dlearn (Italia), Business Innovation Centre Innobridge (Bulgaria), MDH Maelardalens Hoegskola (Suedia), Civic Computing (Marea Britanie) și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (România).
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.