Activitati CRS
Workshop – Artizani in era digitala
- 22/09/2021
- Posted by: Paul
- Categorie: Articole
Joi, 16 septembrie 2021, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin Centrul Regional de Studii Nord-Est, a organizat workshop-ul gratuit „Artizani în era digitală”.
Evenimentul a avut loc la Târgu Neamt, sala de conferințe a Hotelului „Casa Arcașului” si a avut ca scop diseminarea si validarea materialelor educaționale dezvoltate până în prezent în cadrul proiectului Craft 4.0, finanțat prin programul Erasmus+.
Obiectivul principal al proiectului este promovarea si dezvoltarea profesiilor meșteșugărești prin exploatarea oportunităților oferite de tehnologiile moderne, imprimarea 3D si modelarea digitală, pentru a crea o nouă revoluție în domeniul artizanal, atât din perspectivă economică, cât și culturală.
In cadrul workshop-ului au fost prezentate studii de caz si inițiative ale artizanilor de la nivel european, care utilizează în activitatea lor tehnologii moderne precum imprimarea 3D și modelarea digitală. De asemenea, evenimentul a prilejuit prezentarea și discutarea materialelor de instruire, ce vor fi disponibile online, in mod gratuit, până la sfarsitul lunii Noiembrie 2021.
Prezentarile din cadrul evenimentului au fost sustinute de studentii Catalin Burlacu si Pavel Podbereschi, voluntari in echipa de implementare a proiectului Craft 4.0 și membrii echipei de robotică din Piatra Neamț.
Pe parcursul evenimentului au fost supuse atentiei participantilor modalitati inovative de utilizare a imprimării 3D si a modelarii digitale, printr-un dialog permanent intre lectori si auditoriu, fiind promovate idei noi și oportunități pe care artizanii le pot implementa în activitățile pe care le desfășoară.
Participanți la eveniment au fost artizani și meșteșugari din județul Neamț și alte județe limitrofe, interesați să își dezvolte portofoliul de produse prin implementarea tehnologiilor de modelare digitală și imprimare 3D, specialisti in industrii creative din mediul privat și alți stakeholderi care utilizează deja aceste tehnologii sau care și-au dorit să afle noutăți și inovații din domeniul digital.
Consorțiul de proiect este compus din parteneri din 7 state membre ale Uniunii Europene: Dublin Institute of Technology (Irlanda), CENFIM (Spania), European Digital Learning Network Dlearn (Italia), Business Innovation Centre Innobridge (Bulgaria), MDH Maelardalens Hoegskola (Suedia), Civic Computing (Marea Britanie) și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (România).
Pentru mai multe detalii referitoare la acest proiect, vă invităm să accesați: https://craftproject.eu/
Lasă un răspuns Anulează răspunsul
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.